Espoon rannat ja saaristo

Yksi Espoon upeimmista valttikorteista, joka ei ole saanut osakseen läheskään yhtä paljon huomiota kuin mitä se ansaitsisi, on Espoon upea rantaviiva. Espoosta löytyy nimittäin 58 kilometrin edestä rannikkoa ja tämän lisäksi kaupunkiin kuuluu peräti 165 suurempaa ja pienempää saarta. Espoon saaristo tarjoaa huikean paljon elämyksiä ja tekemistä luonnosta ja merestä pitäville. Etenkin kesällä merellinen Espoo on hyväntuulinen ja rentouttava paikka, johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myös mantereen puolella pääsee nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta muun muassa Rantaraitilla. Kyseessä on 40 kilometriä pitkä kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn sopiva reitti, jonka varrelta löytyy monenlaisia kauniita maisemia sekä kiehtovia rakennuksia. Rantaraitin varrelta löyty myös uimarantoja, joilla kelpaa loikoilla kesäisenä päivänä, pulahtaa uimaan tai pelata kavereiden kanssa erän rantalentopalloa.

Yksi suosituimmista ja tunnetuimmista uimarannoista Espoossa on nimeltään Mellstenin uimaranta, joka löytyy läheltä Westendiä Haukilahden alueelta. Mellstenin ranta soveltuu hyvin kaikenikäisille uimareille ja auringonpalvojille ja sieltä löytyy myös kioski sekä kahvila. Muita suosiossa olevia rantoja Espoossa ovat Pohjois-Espoon järvialueelta löytyvät rannat, joista suurin ja suosituin lienee Oittaan uimaranta. Oittaalla lapsetkin viihtyvät, sillä uimarannan yhteydessä toimii suosittu Angry Birds -teemainen leikkipuisto. Pohjois-Espoosta löytyy myös Bodomin ranta, jolla on kieltämättä varsin kuuluisa menneisyys.

Rantoja löytyy myös espoolaisesta saaristosta. Mahdollisuus, josta moni espoolainenkaan ei välttämättä ole tietoinen, on saaristossa saarien välillä kulkeva reittivene. Tämä reittivene lähtee säännöllisin väliajoin sekä Nokkalan laiturilta, Kivenlahdesta että Otaniemestä ja kuljettaa matkustajat muutaman euron hintaan saariston upeimmille saarille viettämään päivää. Myös yöpyminen teltassa saaressa on mahdollista ja monet näistä saarista tarjoavatkin sille hyvät puitteet. Saarilta löytyy esimerkiksi polttopuita vapaasti käytettäväksi, tulentekopaikkoja sekä joissain tapauksissa myös laituri ja puulämmitteinen sauna.

Suurin saarista on nimeltään Iso-Vasikkasaari ja se tarjoaa hiukan enemmänkin puitteita mukavaan päivänviettoon kahvilasta ja ravintolasta lähtien. Jo venematka itsessään on mukava tapa viettää kesäistä päivää, joten osa veneen kyytiin hyppäävistä ihmisistä ei välttämättä jää pois millään saarella, vaan kiertävät kierroksen alusta loppuun ja nauttivat jo siitä kun merituuli tuivertaa tukkaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *