Tapiola on historiallinen puutarhakaupunki

Vaikkei koskaan olisi edes käynyt Espoossa, on moni suomalainen silti joskus kuullut puhuttavan Tapiolasta. Kyseinen paikka on toki vakuutusyhtiönkin nimi, mutta se tunnetaan erinomaisesti myös espoolaisena kaupunginosana. Tapiola sijoittuu lähelle Otaniemeä ja sen lähistöltä löytyvät muun muassa sellaiset kaupunginosat kuin Westend, Niittykumpu, Mankkaa, Laajalahti ja Olari. Helsinki ei jää kauas, sillä Tapiolan keskustasta pääsee esimerkiksi bussilla kulkemaan suoraan Kampin keskukseen noin kymmenessä minuutissa.
800px-AinolaTapiolaa pidetään eräänlaisena kulttuurin keskittymänä, sillä sieltä löytyy niin museoita, teattereita kuin kulttuurikeskuskin. Yksi tunnetuimmista vierailukohteista on tapiolalainen WeeGee-talo, josta löytyy useitakin eri museoita, näyttelyitä ja tiuhaan tahtiin järjestettäviä tapahtumia. Esimerkkejä Tapiolan museotarjonnasta ovat muun muassa kiehtova ja opettavainen Helinä Rautavaara -museo sekä erityisen tunnettu modernin taiteen museo, joka sai muutama vuosi sitten nimekseen EMMA. Kulttuurista kiinnostuneille Tapiolassa järjestetään muutenkin monenlaista ohjelmaa erilaisten festivaalien muodossa, jolloin paikalle saapuvat elokuvan, jazzin, pianomusiikin ja kuoromusiikin ystävät niin läheltä kuin kaukaakin.

Tapiola on jo 50-luvulta saakka tunnettu nimityksellä “puutarhakaupunki”. Se johtuu siitä, että kerrostaloasutuksestaan huolimatta Tapiolalle ominaisia maisemia ovat kauas kantavat vehreät niityt sekä upeat metsikköalueet. Tapiola on myös hyvin lähellä merenrantaa, ja sen lähistöltä löytyy muun muassa leppoisa Otsolahden satama, jossa voi käydä haistelemassa meri-ilmaa ja katselemassa veneitä. Tapiolasta löytyy useitakin eri kävelyreittejä ja lenkkipolkuja, joiden varsilta tapaa ahkeria kuntoilijoita. Samanlaista metsää sieltä ei enää löydy kuin 50 vuotta sitten, sillä kaupunginosa käy läpi eräänlaista murrosta ja alueella suoritetaan jatkuvasti uusia rakennustöitä, joiden myötä Tapiolasta on tarkoitus tehdä entistäkin toimivampi ja paremmin palveleva kaupunginosa.

Toki Tapiola tarjoaa myös runsaasti vaihtoehtoja shoppailuun, sillä sen keskustasta löytyy tätä nykyä lukuisia eri ostosmahdollisuuksia kuten Heikintorin liikkeet, suuri ostoskeskus Ainoa sekä upouusi Stockmann. Ostoskeskittymän lähistöltä löytyy talvisin suosittu Tapiola Ice Garden, jossa moni käy luistelemassa tovin ostostensa lomassa. Kesäisin jään sulattua alueella on postikorteista tuttu vedellä täytetty allas suihkulähteineen, jonka kohinaa moni jää kuuntelemaan penkeillä tai portailla istuskellen lähellä sijaitsevasta kojusta ostettua jäätelöä syöden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *