Yleistä tietoa Espoosta

Espoo on yksi Helsingin metropolialueen neljästä kunnasta Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten ohella. Se sijaitsee Helsingistä katsottuna länsipuolella. Espoo on suuri kaupunki, jonka pinta-ala on yli 500 neliökilometrin suuruinen. Noin kolmasosa tästä on vettä. Toisin kuin suurimmassa osassa kaupunkeja, Espoossa ei ole varsinaista keskustaa lainkaan, vaan kaupungista löytyy viisi urbaania keskittymää, joiden nimet ovat Tapiola, Matinkylä-Olari, Leppävaara, Espoon keskus sekä europeclimatechange-espoo-finlandEspoonlahti. Näiden keskittymien lisäksi kaupungista löytyy lukuisia pienempiä kaupunkikeskittymiä sekä roppakaupalla maaseutua ja upeita luonnonmetsiä. Muita tunnettuja kaupunginosia Espoossa ovat monen muun ohella Westend, Nöykkiö, Viherlaakso, Lintuvaara, Mäkkylä, Kaitaa, Mankkaa, Laajalahti, Henttaa, Kuurinnitty, Kilo, Kalajärvi, Niipperi, Latokaski, Soukka, Suvisaaristo, Kauklahti, Karakallio, Lippajärvi, Sepänkylä, Otaniemi, Niittykumpu, Ämmässuo, Järvenperä, Kunnarla ja Nuuksio. Luonnonalueista kaikkein tunnetuin lienee edellä mainittu Nuuksio, josta löytyy upea ja maanlaajuisesti kuuluisa Nuuksion kansallispuisto. Puistosta löytyy valtavasti nähtävää, monenlaisia eläimiä, patikointireittejä, kiipeilymahdollisuuksia, leiriytymismahdollisuuksia ja myös mahdollisuus sienestämiseen, kalastamiseen ja marjastamiseen.

Espoossa asuu tällä hetkellä arviolta noin 270 000 asukasta ja sen väkiluku on kasvanut tasaisesti viime vuosien ajan. Suurin osa espoolaisista puhuu äidinkielenään suomen kieltä, mutta verrattain suuri osa maan koko väkilukuun nähden, 8 prosenttia, puhuu äidinkielenään ruotsia. Myös ulkomaalaisten ja äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia puhuvien asukkaiden osuus on verrattain suuri, 13 prosenttia.

Mikäli Espoo kiinnostaa ja mielessä herää kysymyksiä Espoon matkailusta ja tarjolla olevista aktiviteettimahdollisuuksista, saa niistä parhaiten ajankohtaista tietoa käymällä yhdessä kaupungin tarjoamista palvelupisteistä. Näissä pisteissä on tarjolla esitteitä ja muuta tietoutta Espoon kaupungista, sen nähtävyyksistä, siellä järjestettävistä tapahtumista ja monipuolisista palveluista. Tarjolla on myös karttoja niitä tarvitsevalle ja lisäksi pisteessä palvelee asiantunteva henkilökunta, jolla on varmasti tarjota erityisiä vinkkejä ja ehdotuksia matkailijalle, joka haluaa saada Espoon vierailustaan mahdollisimman paljon irti. Infopisteitä löytyy useammastakin eri paikasta Espoossa, joten suunnata voi itselleen sopivimpaan pisteeseen joko Espoontorille, ostoskeskus Pikkulaivaan, Kalajärven Ruskataloon, Leppävaaraan Sellon kirjastoon, Matinkylän Isoon Omenaan tai Tapiolan kulttuurikeskukseen. Paljon tietoa on saatavilla myös Espoon kaupungin omilta kotisivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *